Hoe een kamer te schilderen: stapsgewijze handleiding voor beginners

Een kamer schilderen is een relatief goedkoop project dat je zelf kunt doen, zelfs als je nog nooit een kamer hebt geschilderd. Om te leren hoe je een kamer moet schilderen, moet je de stappen voor het schilderen van muren en plafonds beheersen, evenals een zorgvuldige voorbereiding en reiniging.

Hoe een kamer te schilderen: stapsgewijze handleiding voor beginners

Een kamer schilderen is een relatief goedkoop project dat je zelf kunt doen, zelfs als je nog nooit een kamer hebt geschilderd. Om te leren hoe je een kamer moet schilderen, moet je de stappen voor het schilderen van muren en plafonds beheersen, evenals een zorgvuldige voorbereiding en reiniging. Schilderen is een geweldige manier om een kamer een frisse uitstraling te geven, of je nu bezig bent met een uitgebreide verbouwing of gewoon dingen wilt veranderen. Bepaal voordat je begint met schilderen hoeveel verf je nodig hebt door de vierkante meters van de kamer te meten.

Sommige verven zijn perfect voor gestructureerde oppervlakken, terwijl andere bedoeld zijn voor meer kwetsbare gebieden zoals een pas geverfde muur, afgewerkt hardhout of behang. Kies je gereedschap en materialen. Bepaal hoeveel verf je nodig hebt. Bereid de muren en de kamer voor.

Wat is er nodig en hoeveel kost het om een kamer te schilderen? Bekijk onze video en lees onze eenvoudige instructies voor het voorbereiden en schilderen als een professional. Breng schilderstape aan op de vloer naast de plint en plak vervolgens vellen schilderspapier op deze strip. Bedek het papier met druppeldoekjes. Voor een goede hechting van de verf moet u de bekleding en ramen licht schuren met schuurpapier met korrel 220.

Verwijder het stof met een HEPA-stofzuiger en vervolgens met een vochtige doek. Schuur verf die ouder is dan 40 jaar niet zonder eerst op lood te testen. Breng met een plat (vierkant gesneden) trimkwast van 2,5 cm twee lagen maskeervloeistof aan. Dit kost minder tijd dan tape en vormt een duidelijke barrière zonder bloedingen.

Als er wat vloeistof op de bekleding terechtkomt, wacht dan tot deze droog is en schilder er overheen. Open de rand een beetje en schilder de randen naast het glas met een schuine vleugelborstel van 2 inch. Raak de onderste rail nog niet aan. Bedek nu de bovenkant en zijkanten van de bekleding.

Een plamuurmes, afgebeeld, houdt verf van deurposten en raambekleding. Gebruik een lamp die in een lage hoek ten opzichte van het oppervlak staat en zoek naar deuken en kleine gaatjes. Vul ze met twee lagen houtvuller op waterbasis, aangebracht met een flexibel plamuurmes. Nadat elke laag droog is, glad met schuurpapier met korrel 220.

Vul grote, diepe gaten met sneldrogende tweedelige houtvuller en zand voor het schilderen. Breng een strook van 1,5 tot 2 cm breed muurkleur aan langs de rand van een muur waar deze samenkomt met bekleding, plafond en andere muren. Wanneer je die strip schildert, een proces dat insnijden wordt genoemd, wordt verf op plaatsen geplaatst waar een roller niet gemakkelijk bij kan. Naast de bekleding en het plafond vormt het inzagen ook een scherpe verflijn die met alleen een roller onmogelijk zou zijn.

Gebruik lange, gelijkmatige streken en een penseel dat niet overladen is met verf voor het beste resultaat. Henrique zaagt het liefst in met een schuine vleugelborstel van 2,5 cm breed. Voor maximale controle houdt hij dit dicht bij de ferrule, met zijn vingers zo dicht mogelijk bij de borstelharen. Vul openingen in en verdeel de verffolie gelijkmatig over het hele oppervlak van 3 tot 4 vierkante voet (B) voordat je teruggaat naar de pan voor meer verf.

Herhaal het proces terwijl u over de muur beweegt en elke sectie 30 tot 40 procent overlapt ten opzichte van het vorige gebied (C). Oefen niet te veel druk uit, anders krijg je ribbels aan de uiteinden van de roller en maak je geen zorgen als je door de eerste laag heen kunt kijken. De volgende stap bij het schilderen van een kamer is het gebruik van schilderstape om uw sierwerk, ramen en deuren te maskeren. Latexverf droogt niet volledig uit gedurende één tot twee weken, dus maak de kamer langzaam schoon om te voorkomen dat er stof vrijkomt, en wrijf of schrob gedurende die tijd niet.

U kunt een middelzware sproeier of een professionele sproeier kopen of als alternatief online de verhuuropties bekijken. Als je klaar bent om te beginnen met schilderen, haal dan zoveel mogelijk meubels uit de kamer en zorg ervoor dat je de vloer beschermt met een druppeldoek of plastic folie. Zodra de verf minstens 5 tot 6 uur of idealiter een nacht is opgedroogd, gebruik dan een mes om langs de randen van elke ruit te prikken en trek vervolgens een rubberachtig maskeermembraan eraf, zoals afgebeeld. Misschien wilt u een kantengereedschap rond plinten gebruiken als ze niet worden geverfd.

Mauro Henrique, van Ask This Old House, die de schildersaannemer was voor tien tv-projecten van This Old House, besloot de pasgetrouwde Rebecca Brown te helpen de muren van haar huis te schilderen en haar te begeleiden bij het opfrissen van haar eetkamer. Sterker nog, het is een relatief goedkoop project dat je zelf kunt doen, zelfs als je nog nooit een kamer hebt geschilderd. Als je leert hoe je een kamer moet schilderen, moet je de stappen voor het schilderen van muren en plafonds onder de knie hebben, evenals een zorgvuldige voorbereiding en reiniging. Patrick Coye is de eigenaar/exploitant van Patrick's Painting & Home Improvement in Alexandrië, Virginia.

Leave Reply

All fileds with * are required