Hoe weet je of je genoeg geschuurd hebt om te schilderen?

Je weet dat je je meubelstuk voldoende hebt geschuurd als het oppervlak niet meer glad of glanzend is. Je doel is om het oppervlak eenvoudig te schuren met de schuurmachine, zodat verf het houtoppervlak kan vasthouden.

Hoe weet je of je genoeg geschuurd hebt om te schilderen?

Je weet dat je je meubelstuk voldoende hebt geschuurd als het oppervlak niet meer glad of glanzend is. Je doel is om het oppervlak eenvoudig te schuren met de schuurmachine, zodat verf het houtoppervlak kan vasthouden. Schuren is vereist voordat ELKE verf op ELK stuk wordt aangebracht. Ja, dat geldt ook voor krijtverf.

Maar maak je geen zorgen, het is waarschijnlijk niet zo belangrijk als je denkt. In deze stapsgewijze handleiding wordt uitgelegd hoe u een elektrische schuurmachine gebruikt, welk schuurpapier u moet gebruiken en hoe u meubels moet voorbereiden voordat ze opnieuw worden geverfd. Bij het schuren binnenshuis speelt stof altijd een rol, maar met een stofafscheider op je elektrische schuurmachine kun je stof tot een minimum beperken. Ik vind deze elektrische schuurmachine leuk omdat je deze schuurpads kunt krijgen die iets groter zijn dan de schuurkop.

Ik heb op één plek te veel geschuurd om een plek te verwijderen waarvan ik dacht dat het een vlek was in het hout, maar ik realiseerde me te laat dat ik het fineer in het triplex eronder had doorgeschuurd. Als je iemand iets hoort zeggen zoals licht zand of zand of zand om iets grip te geven, dan betekent dat dat je een schuurpapier met grove korrel neemt en zachtjes over het oppervlak gaat. Voor het schuren van gedetailleerde meubels wilt u schuurpapier met een fijnere korrel gebruiken en de groeven en details licht schuren. Schuur gewoon lichtjes in een cirkelvormige beweging om elk oppervlak ruw te maken en dan kun je op de spindels gaan.

Het is veel makkelijker om het oppervlak licht te schuren dan te schilderen zonder te schuren en dan te ontdekken dat je verf eraf bladdert en je opnieuw moet beginnen. Voor laminaatmeubels zou ik het stuk gewoon een paar keer schuren met heel grof schuurpapier, zoals korrel 60 of 80. Of u nu een elektrische schuurmachine gebruikt of met de hand schuurt, u wilt de juiste korrelgrootte gebruiken voor uw project. Schuur de vlakke oppervlakken en vergeet niet over de randen van het meubilair te glijden om ze glad te maken.

Als perfectionist op het gebied van restaureren spreekt het gebruik van een schuurmachine me aan, omdat ik elk oppervlak perfect glad kan maken. Dankzij de kleinere schuurkop kan het schuurpad licht om de randen van de schuurmachine worden gewikkeld, zodat je gemakkelijker groeven en andere meubeldetails kunt schuren. Als het meevalt, als je eenmaal weet dat je het meubilair effectief hebt behandeld, vul dan gewoon gaten en zand op. Als het meevalt, als je eenmaal weet dat je het meubilair effectief hebt behandeld, vul dan gewoon gaten en zand op.

Leave Reply

All fileds with * are required