Moet ik eerst primen voordat ik over oude verf schilder?

Voor de meeste projecten waarbij over een eerder geverfd oppervlak wordt geschilderd, is geen primer nodig. In veel gevallen hoeft u alleen kale plekken te primen die behandeld moeten worden voordat u uw finish aanbrengt.

Moet ik eerst primen voordat ik over oude verf schilder?

Voor de meeste projecten waarbij over een eerder geverfd oppervlak wordt geschilderd, is geen primer nodig. In veel gevallen hoeft u alleen kale plekken te primen die behandeld moeten worden voordat u uw finish aanbrengt. Je hebt waarschijnlijk geen primer nodig als de nieuwe laag van hetzelfde type is als de oude verf. U kunt eenvoudig de gewenste verfkleur kiezen en verder gaan.

Als de huidige muur ook glad en schoon is, kun je direct naar de verf gaan. Bekijk alle interieurverven Bekijk alle verfkleuren. Primer je muren altijd voordat je gaat schilderen als het oppervlak poreus is. Het oppervlak is poreus als het water, vocht, olie, geuren of vlekken absorbeert.

Gloednieuwe gipsplaat is bijvoorbeeld een zeer poreus materiaal. Zowel het papier dat de gipsplaat bedekt als de modder van gipsplaten worden aangetast door water of vocht wanneer ze niet eerst met primer worden verzegeld. Dit materiaal zal je verf letterlijk absorberen als je niet eerst primeert. Nee, over het algemeen hoeft u bestaande verf niet te primen, maar er zijn uitzonderingen.

Als de verf niet werkt, beginnen ze te schilferen en af te schilferen. De enige manier om deze delen van je huis opnieuw te schilderen, is door de defecte verf te verwijderen en weg te schuren. Maar met ijverig voorbereidingswerk werk je in wezen tot op het kale oppervlak. Om opnieuw te schilderen is een primer nodig.

Als een buitenverf, zoals die op veel van de stuchuizen in de vallei, niet werkt, zie je vaak kalkachtige resten op je hand wanneer je deze over het oppervlak veegt. Als je erover nadenkt om die oude houten lambrisering in je studeerkamer opnieuw te schilderen of een set planken te schilderen, dan moet je eerst beginnen met primen. Primer lijkt veel op verf maar bevat een hogere concentratie vaste stoffen plus een zelfklevend bindmiddel. Als de muur bedekt is met hoogglansverf, email of als de houten lambrisering is geverfd, kun je verf in lagen aanbrengen en nooit meer laten plakken.

Kleurkrijt, olie of andere moeilijk te reinigen vlekken hebben de hulp van een primer nodig om ze effectief op te vangen en te bedekken en tegelijkertijd een schone lei te creëren zodat een coating goed aan het oppervlak hecht. Schilder in het volle daglicht, vooral voor die laatste laag, zodat je kunt zien waar je bent geweest en methodisch te werk kunt gaan. Maar omdat het zo goed absorbeert zonder basislaag, ervaar je een ongelijkmatige dekking, vooral langs de naden van gipsplaten. We hebben met veel klanten samengewerkt om ervoor te zorgen dat hun muren goed voorbereid en verzegeld zijn en klaar zijn voor verf.

Of je nu een aannemer hebt ingehuurd om het werk uit te voeren of zelf een oppervlak aan het schilderen bent, let op deze situaties waarin een aparte grondlaag een must is. Het kan handig zijn om van tevoren bij uw plaatselijke verfwinkel te vragen om uw primer te verven (de meeste zijn wit), wat ook kan helpen om het effect van uw nieuwe kleur te meten. Als de muur in goede staat is en de verf chemisch hetzelfde is (bijvoorbeeld beide latex), heb je enkele opties als de nieuwe verf een andere tint heeft dan oude verf. Als u zich in een van de bovenstaande situaties bevindt, is het veel beter om de tijd te nemen om het oppervlak goed te primen voordat u verf toevoegt.

Leave Reply

All fileds with * are required