Hoe over bestaande muurverf te schilderen: een stapsgewijze handleiding

Ben je je oude verfbeurt beu? Verhuizen naar een eerder bewoonde woning? Met een paar trucjes kun je snel en gemakkelijk over de oude kleur schilderen. De DIY-community van Stack Exchange vertelt je hoe.

Hoe over bestaande muurverf te schilderen: een stapsgewijze handleiding

Ben je je oude verfbeurt beu? Verhuizen naar een eerder bewoonde woning? Met een paar trucjes kun je snel en gemakkelijk over de oude kleur schilderen. De DIY-community van Stack Exchange vertelt je hoe. Wanneer u bestaande verf overschildert, moet u zorgen voor een stevig oppervlak voor de hechting van uw verf. Dit is waar de Paint Adhesion Test van pas komt.

Kan ik over oude verf heen schilderen? Dat is iets wat onze klanten ons voortdurend vragen. Kortom, het antwoord is ja. Tenminste, als de muren eronder wit, glad en vlekvrij zijn - wat, als je overschildert, waarschijnlijk niet het geval is. Een andere belangrijke overweging bij de vraag 'Kan ik over oude verf heen schilderen' is de staat van je muren.

Zijn ze gechipt? Zitten er gaten in het oppervlak? Is mijn gipsplaat onherstelbaar beschadigd? Zorg ervoor dat het oppervlak goed is door een kleine X door de bestaande verf te snijden, tape stevig over de snede te drukken en vervolgens de tape eraf te trekken. Als je over een donkere kleur met een lichte kleur schildert, heb je mogelijk meer dan twee lagen nodig om te voorkomen dat de vorige kleur doorschijnt. Als dat het geval is, is het gebruik van een primer of een matte basisemulsie voor de eerste laag (of twee als het echt donker is) een kosteneffectievere optie dan het gebruik van de duurdere gekleurde verf voor alle lagen. Als je over een muur schildert met een kleur die veel lijkt op de vorige kleur, hoef je bestaande verf over het algemeen niet te primen.

Ik zou aanraden om eerst de muren af te vegen met een vochtige doek, maar het is veel werk en ik heb het nog nooit gedaan op een muur die niet duidelijk vuil was. Verven op oliebasis hechten zich niet aan je bestaande latexverflaag, dus je hebt een soort tussenproduct nodig. Het gebruik van de juiste techniek en kwaliteitsverf resulteert in een schilderklus die sneller, goedkoper en gebruiksvriendelijker is dan alternatieve methoden. Dit artikel met schilderadvies geeft een overzicht van enkele veelvoorkomende scenario's en biedt eenvoudige oplossingen om u te helpen uw muren te schilderen, zelfs als ze eerder met een donkere kleur zijn geverfd.

Paint & primer in one paint is een nieuwere optie die ideaal kan zijn voor uw situatie en zelfs uw project kan verkorten. Wanneer u over een oppervlak schildert dat gerepareerd moest worden of erg vuil was (eerst schoonschrobben), zorg er dan voor dat zowel de verf als de primer in dezelfde kleur getint zijn.

Leave Reply

All fileds with * are required