Hoe lang duurt het om een volledige kamer te schilderen?

Een kamer in je huis schilderen lijkt misschien eenvoudig genoeg om zelf te doen. Het kan van veel factoren afhangen, maar gemiddeld duurt het ongeveer 5 uur om een kamer van 12x12 te schilderen (zonder deuren, ramen en andere).

Hoe lang duurt het om een volledige kamer te schilderen?

Een kamer in je huis schilderen lijkt misschien eenvoudig genoeg om zelf te doen. Het kan van veel factoren afhangen, maar gemiddeld duurt het ongeveer 5 uur om een kamer van 12x12 te schilderen (zonder deuren, ramen en andere). Gemiddeld duurt een 15x15 kamer ongeveer 6 uur (zonder deuren, ramen en andere). Zoals u kunt zien, kost schilderen tijd en zijn er veel factoren en stappen die van invloed zijn op het totale proces.

Voorbereiding is essentieel voor elk type verfbeurt, omdat het kan bepalen of het resultaat professioneel en succesvol is of dat het hele proces chaotisch is en er uit het niets een opeenvolging van problemen ontstaat. Het is lastig, maar verf heeft een manier om de wetten van de natuurkunde te omzeilen en heeft een kwaadaardige, antropomorfe gave om sentimentele dingen te verpesten. Maar je weet dat het schilderen van een kamer meer inhoudt dan alleen wat verf kopen, in een pan gieten en op de muren rollen. Hier is een overzicht van de tijd die aan elke stap is besteed, samen met enkele handige tips om snel een kamer te schilderen, zodat je door kunt gaan met je volgende renovatieproject.

De gemiddelde slaapkamer is volgens de National Home Builder Association ongeveer 432 vierkante meter groot. Voor de gemiddelde schilder en een kamer van deze omvang duurt de hele klus ongeveer 4-6 uur, van voorbereiding tot opruiming. Een voordeel van professionele schilders is dat ze over het algemeen sneller werken dan jij. Ze hebben een team, terwijl je misschien alleen een partner hebt of iemand die bereid is een helpende hand te bieden.

Toch brengt een professioneel verfteam twee tot vier dagen (ongeveer 8-16 uur) door in een ruimte van 10' x 10', omdat voorbereiden, primen en schilderen een tijdrovend proces is. Zodra het voorbereidingswerk is voltooid, heb je een prachtig nieuw canvas om mee te werken. Maar voordat je tegen de muren gaat rollen, moet je eerst de ingewikkelde stukken maken. Je kunt verf niet tot aan de rand van een raam rollen en verwachten dat de roller gewoon stopt met schilderen.

Door in te snijden krijg je een duidelijke grens waar je moet stoppen, zodat je niet per ongeluk delen van de kamer schildert die je niet geverfd wilt hebben of die je aan het schilderen bent in een andere kleur. Als u alleen werkt, is een roller van 14-18 inch beter dan een standaard 9-inch roller. Het bedekt met elke slag een groter oppervlak en bespaart u tijd. Koop ook een roller met een verlengstok; je wilt niet constant op een ladder klimmen of over een bank rollen om het plafond te beschilderen.

Al met al zou een kamer van 10 x 10 tussen de 6 en 10 uur moeten duren. De schattingen van de woningwaarde van Orchard zijn 30% nauwkeuriger dan die van onze concurrenten. Wist je dat een verkoper 4x meer kans heeft om voor contante aanbiedingen te kiezen? Laat ons je helpen er een te maken voor je volgende huis. Een verkoper kiest 4x vaker voor een bod in contanten.

Voordat je gaat trimmen, primer je de rest van het stuk waaraan je werkt en zorg er extra voor dat je het niet overschildert of overschildert. Als u uw huis wilt verkopen, kan een nieuwe verflaag uw huis een aantrekkelijke facelift geven en de waarde van uw onroerend goed bijna van de ene op de andere dag verhogen. Er zijn enkele redenen waarom u zou kunnen overwegen om een professional in te huren om uw huis te schilderen in plaats van het zelf te doen. Deze doe-het-zelfgids geeft je alle informatie die je nodig hebt, samen met enkele handige tips voor je volgende doe-het-zelf-kamerschilderproject.

Heen en weer rennen naar de bouwmarkt voor meer verf of vergeten gereedschap kost op de lange termijn meer tijd. Voor een kamer van gemiddelde grootte, zoals hierboven vermeld, duurt het schilderen van muren 1-2 uur (afhankelijk van het aantal lagen). Het schilderen van de hele buitenkant heeft de meest directe invloed op de waarde van het huis, maar zelfs kleine veranderingen maken een groot verschil. Een onervaren schilder met een klein penseel doet er veel langer over dan een professional die een roller gebruikt.

De meest effectieve manier om een plafond te beschilderen is met een roller, dus een ladder met A-frame of een verlengpaal is vereist. Het is geen geheim dat het inhuren van schilders voor je huis behoorlijk duur kan zijn, maar het leuke is dat je veel geld kunt besparen door het zelf te doen. Nadat je klaar bent met trimmen, primer en vervolgens de rest van het stuk waar je aan werkt, waarbij je extra voorzichtig bent dat je het niet overschildert of overschildert.

Leave Reply

All fileds with * are required