Hoeveel moet ik schuren voordat ik ga schilderen?

Als je op het punt staat te beginnen met schilderen, is het belangrijk om vooraf te weten hoeveel schuurwerk je moet doen. Schuren is een essentiële stap om het oppervlak klaar te maken voor het schilderen, omdat het ervoor zorgt dat de verf beter blijft kleven en voorkomt dat deze afbladdert.

Hoeveel moet ik schuren voordat ik ga schilderen?

Als je op het punt staat te beginnen met schilderen, is het belangrijk om vooraf te weten hoeveel schuurwerk je moet doen. Schuren is een essentiële stap om het oppervlak klaar te maken voor het schilderen, omdat het ervoor zorgt dat de verf beter blijft kleven en voorkomt dat deze afbladdert. Afhankelijk van de toestand van het oppervlak moet u mogelijk meer of minder schuren. Bij het schuren van meubels kun je het beste beginnen met een grovere korrel van 60-100 schuurpapier en je vervolgens op je laatste pas een weg banen naar fijnere korrels, zoals 240-320.

Als de afwerking van het schilderij dat je aan het schilderen bent beschadigd of op een of andere manier aan het afbrokkelen is, schuur dan altijd eerst. Als je er overheen probeert te schilderen, zal je nieuwe verflaag bijna beginnen af te schilferen zodra je hem opschildert. De beste voorbereiding begint met schuren en moet soms geschraapt worden. Schuren slijt het bestaande oppervlak zodat de verf blijft zitten; met schrapen worden oude hobbels of druppels verwijderd.

Houd er rekening mee hoeveel lagen loodverf er onder liggen, die voor het laatst werd verkocht in de vroege jaren 80; schuren brengt dit niet aan het licht, maar schrapen wel. Je moet ook de tijd nemen om gaten te vullen, scheuren te dichten en stof of vet te reinigen met water en zeep, zodat je begint met een smetteloos oppervlak. Hout schuren voor het verven zorgt ervoor dat de verf goed blijft zitten. Het is daarom een zeer belangrijke stap voordat je je favoriete kleur op het hout aanbrengt.

Soms is het ook beter om de eerste laag verf opnieuw te schuren met schuurpapier met een korrel van 220 of hoger om nog een laag verf toe te voegen voor een perfecte afwerking. De primer moet ook vóór het schilderen worden geschuurd; voor een eersteklas klus kunt u ook tussen de verflagen schuren. Als het stuk dat je schildert ruwe plekken heeft, bijvoorbeeld als je nieuw hout schildert, dan moeten die plekken ook glad geschuurd worden voordat je gaat schilderen. Het is veel makkelijker om het oppervlak licht af te schuren dan te schilderen zonder te schuren, om er dan achteraf achter te komen dat je verf afbladdert en je opnieuw moet beginnen.

Hieronder laat Mark Powers, technisch redacteur bij This Old House, zien hoe je een kamer professioneel schildert in één weekend, van de eerste kras op de paalschuurmachine tot de laatste beweging van het penseel. Ik vond het niet leuk hoe het eruit zag, dus heb ik %26 geschuurd en opnieuw geverfd met Rustoleum 2x Cover latexverf in Satin Espresso gemengd met Behr satijnverf in een donkerbruine kleur. Ik ben deze keer aan het schuren voordat ik het schilder, maar er zitten ongeveer 4 lagen verschillende verven in dit ding.

Leave Reply

All fileds with * are required