Over reeds geverfde muren schilderen: een stapsgewijze handleiding

Ben je je oude verfbeurt beu? Verhuizen naar een eerder bewoonde woning? Met een paar trucjes kun je snel en gemakkelijk over de oude kleur schilderen. De DIY-community van Stack Exchange vertelt je hoe.

Over reeds geverfde muren schilderen: een stapsgewijze handleiding

Ben je je oude verfbeurt beu? Verhuizen naar een eerder bewoonde woning? Met een paar trucjes kun je snel en gemakkelijk over de oude kleur schilderen. De DIY-community van Stack Exchange vertelt je hoe. Controleer eerst de muur op gebarsten plekken of verfschilfers. Schraap ze gewoon weg of schuur ze lichtjes op om ervoor te zorgen dat het oppervlak glad is en klaar is om geverfd te worden.

Je wilt niet dat de schilferige textuur zichtbaar is tijdens je nieuwe verfbeurt. Gebruik daarnaast spackle om eventuele nagelgaten of andere onvolkomenheden op te vullen. Bij bijzonder oude verfwerkzaamheden kan het nodig zijn om de hele muur licht te schuren. Als je klaar bent met het voorbereiden van het oppervlak, is het tijd om je canvaslakens of dropdoeken neer te leggen.

Plaats deze op de muren waarop je gaat schilderen. Dit zorgt voor eenvoudige reiniging na uw verfproject. Voor een nauwkeurigere kleurweergave kunt u een kleurstaal of verfkleurmonster bekijken in de kamer die u gaat schilderen. Wanneer u over een oppervlak schildert dat gerepareerd moest worden of bijzonder vuil was (eerst schrobben), zorg er dan voor dat zowel de verf als de primer in dezelfde kleur getint zijn.

Paint & primer in one paint is een nieuwere optie die ideaal kan zijn voor uw situatie en zelfs het project kan verkorten. Verven op oliebasis hechten zich niet aan je bestaande latexverflaag, dus je hebt een soort tussenproduct nodig. Als de muur in goede staat is en de verf chemisch vergelijkbaar is (bijvoorbeeld zowel latex), dan heb je een paar opties als de nieuwe verf een tegengestelde tint heeft dan de oude. Als je over een muur schildert met een kleur die veel lijkt op de vorige kleur, hoef je bestaande verf over het algemeen niet te primen.

Dit artikel met schilderadvies geeft een overzicht van enkele veelvoorkomende scenario's en biedt eenvoudige oplossingen om u te helpen uw muren te verven, zelfs als ze eerder met een donkere kleur zijn geverfd.

Leave Reply

All fileds with * are required