Eerst muren of plinten schilderen: een professionele gids

Tenzij je aan het behangen bent, kun je de plinten het beste als laatste beschilderen om het risico te verkleinen dat je penseel stof of tapijtvezels opneemt. Het plafond moet altijd eerst worden geverfd.

Eerst muren of plinten schilderen: een professionele gids

Tenzij je aan het behangen bent, kun je de plinten het beste als laatste beschilderen om het risico te verkleinen dat je penseel stof of tapijtvezels opneemt. Het plafond moet altijd eerst worden geverfd. Zo kunt u het oppervlak effectief met minstens twee lagen bedekken zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over overspray (het effect van overtollige verf die op de muren wordt gespoten) van de roller. Gebruik bij het schilderen van het plafond altijd een roller met een dubbelarmig frame.

Het dubbelarmige frame biedt ondersteuning aan beide uiteinden van de roller. Dit zorgt voor een gelijkmatige druk over de hele breedte van de roller tijdens gebruik en een gelijkmatige dekking. We raden een middelpolige wals met 12 perfectie en het prestigieuze roestvrijstalen dubbelarmige frame aan. Let vooral op de hoeken en richels van het gebied.

U moet de hoeken, plafondranden, boven plinten en ook rond elk raam of deur schilderen voordat u de hoofdmuren vormt. Dit moet op elke muur worden gerepliceerd. Voordat u naar de zijkant gaat, moet u ervoor zorgen dat de verf goed in elkaar overgaat. Zoals we aan het begin van dit bericht al zeiden, raden we aan om je nieuwe plinten te plaatsen voordat je muren schildert.

Als het erop aankomt om ramen rondom het huis eindelijk met verf te besproeien, wacht dan tot het droog is en verwijder het op een later tijdstip met een verfschraper. Bij het verven van deuren zijn er twee opties beschikbaar; snelheid of afwerking, beide hebben betrekking op paneeldeuren en platte deuren. Als je de muren hebt geverfd voordat je plinten plaatst, kun je jezelf wat tijd besparen en het werk een beetje makkelijker maken. Een groot voordeel van het eerst schilderen van muren is dat je geen houtwerk hoeft te 'zagen' dat normaal op muren aanwezig zou zijn: plinten en architraven.

Je zou een roller kunnen nemen en snel en efficiënt muren kunnen schilderen zonder over te schakelen op een penseel. Het is snel, gemakkelijk, relatief goedkoop (vooral met handelsprijzen bij The Paint Shed) en kan een fantastische creatieve uitlaatklep zijn. Herhaal dit proces bij het schilderen van muren, gebruik een kwast voor de randen en vervolgens een roller, vergeet niet om van boven naar beneden te werken. Als uw deurkozijn zich heel dicht bij het einde van de muur bevindt, kan het zijn dat de grotere architraaf meer ruimte nodig heeft om plat te zitten.

Voordat u aan een schilderproject begint, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw oppervlakken (muren, meubels, enz.) honderd procent de moeite waard zijn om kilo's toe te voegen voor betere verf, zodat u een veel betere eindtaak krijgt. Als u dit probleem heeft, moet u mogelijk wat pleister van de muur verwijderen om er zeker van te zijn dat de architraaf past. Gedroogde druppels kunnen een verfbeurt verpesten, dus zorg ervoor dat je tijdens het schilderen de helft van je penseel in de verf dompelt om de verf op te vullen en tik vervolgens zachtjes op de zijkant van het blik zodat je muren beschermd zijn tegen overtollige druipende verf. Als u van een zeer donkere kleur naar een zeer lichte kleur gaat, wilt u misschien muren voorbehandelen met een of twee lagen witte grondverf.

We spraken met Dominic Myland's, CEO van Mylands (opent in nieuw tabblad), over hoe je een kamer als een professional kunt schilderen.

Leave Reply

All fileds with * are required