Wat moet je doen voordat je een kamer schildert?

Begin met stofzuigen om stof of haren van huisdieren langs de plinten, versieringen en lijstwerk op te zuigen. Werk vervolgens van boven naar beneden en stof de muur af met een nauwelijks vochtige doek.

Wat moet je doen voordat je een kamer schildert?

Begin met stofzuigen om stof of haren van huisdieren langs de plinten, versieringen en lijstwerk op te zuigen. Werk vervolgens van boven naar beneden en stof de muur af met een nauwelijks vochtige doek. Zorg ervoor dat het oppervlak droog is voordat je begint met plakken of schilderen. Als je een oppervlak met veel textuur schildert in plaats van een glad oppervlak, koop dan een beetje extra, zegt Julianne Simcox, associate brand manager van Pratt %26 Lambert.

Kasten met ingewikkeld freeswerk hebben ook meer verf nodig; Minchew raadt aan om ongeveer 10% meer te kopen dan berekend. Je hebt meerdere jassen gedaan, maar het is nog geen tijd om te ontspannen. Verwijder al het schilderstape en verzamel de druppeldoeken, zorg ervoor dat gemorste of spetters droog zijn voordat je ze verplaatst. Voor verf op latex- en waterbasis kunt u penselen reinigen met zeepwater, hoewel voor verven op oliebasis terpentine nodig is.

U kunt een schilderskwast gebruiken om borstelharen te reinigen en opnieuw in vorm te brengen. Als je rolhoezen opnieuw wilt gebruiken, gebruik dan de gebogen rand van een 5-in-1 gereedschap om de overtollige verf onder stromend water te verwijderen (ze zijn ook handig om een verfblik te openen, spijkers te verwijderen en te schrapen). Een 5-in-1 of 7-in-1 gereedschap kan een heleboel problemen voor u oplossen, van het schrapen van verfschilfers en het schoonmaken van uw verfrollers tot het verwijderen van nagels. De meeste tips voor het schilderen van een kamer komen voordat je het penseel in verf doopt.

Schraap eerst loszittende verf weg met een plastic plamuurmes; gebruik schuurpapier met korrel 220 om geschraapte plekken te schuren zodat ze gelijk liggen met de omliggende oppervlakken. Gebruik een tandenborstel of kleine staalborstel om vuil uit spijkergaten, scheuren en grotere kloven te verwijderen. Kleine scheurtjes en gaten dichten met lichtgewicht spackling compound. Druk het spacklingmengsel met een plamuurmes over onvolkomenheden in het oppervlak en zorg ervoor dat de spackle de gaten of scheuren opvult.

Gebruik voor grotere gaten patchkits voor gipsplaten. Houtwerk schilderen? Maak openingen tussen bekleding en muren dicht en vul spijkergaten met houtplamuur. Laat drogen en schuren als dat nodig is. Als je laagglanzende verf aanbrengt op hoogglanzende oppervlakken, schuur dan muren en plafonds om de oude verf te laten schuren zodat de nieuwe verf blijft kleven.

Veeg alle geschuurde plekken schoon met een schone doek. Je verf is gemengd en je roller is klaar, maar zorg ervoor dat je een strategie uitstippelt voordat je aan de slag gaat. Deze schildertips helpen je om elke kamer efficiënt klaar te maken, zodat je elke binnenschilderklus die je aanpakt met succes kunt voltooien. Het gebruik van een donkere tint op de muren en het schilderen van het plafond en de bekleding duurt bijvoorbeeld langer dan alleen het aanbrengen van de muren in een neutrale kleur.

Aan de andere kant van het spectrum zijn voor een diepe kleurbasis meestal meer verflagen nodig dan voor een lichtere kleur, zegt Carolyn Noble, kleurmarketing- en ontwerpmanager bij Pratt %26 Lambert. Als u de bekleding aan het schilderen bent, verwijder dan de schilderstape en wacht tot de muren droog zijn voordat u tape op de muren aanbrengt. Als je in de verleiding komt om rond schakelplaten en lampen te schilderen, zijn kleine druppeltjes en morsen niet onvermijdelijk, hoe stabiel je hand ook is. Er zijn een paar dingen die je aan je verf kunt toevoegen om ervoor te zorgen dat deze het beste presteert in verschillende delen van je huis.

Gebruik bij het aanbrengen van verf met de roller lange streken in een W-patroon voor voldoende dekking (en om vervelende rolsporen te vermijden). Verf die niet constant wordt geroerd, kan ertoe leiden dat de ingrediënten uit elkaar gaan en loop je het risico dat je de ware kleur die je zoekt in gevaar komt. Als je meer dan een liter verf gebruikt, combineer de blikjes dan in een grote emmer voor het geval er een kleine variatie in kleur is. Leren hoe je een kamer goed kunt schilderen is essentieel voor zowel beginnende doe-het-zelvers, nieuwe huiseigenaren als ervaren experts op het gebied van huisverbetering.

Laat geen schakelborden voor hun verkooppunten liggen; dit lijkt misschien een slimme organisatiemethode, maar de kans is groter dat u erop stapt tijdens het schilderen. Druk de tape stevig op oppervlakken met uw vingers of een plastic plamuurmes; verzegel de randen van de tape om te voorkomen dat er verf onder de tape sijpelt. Elke keer dat u een doek verplaatst, loopt u het risico natte verfspetters van het doek over te brengen op vloerbedekking, vloeren of nabijgelegen oppervlakken.

Leave Reply

All fileds with * are required