Kun je rechtstreeks over oude verf schilderen?

Als de huidige muur glad en schoon is en bedekt is met dezelfde soort verf (beide zijn bijvoorbeeld op oliebasis), kun je direct aan de verf gaan. Je moet gaten, spatten en zand* opvullen*, misschien zelfs een nieuw stuk gipsplaat in de bestaande muur zagen.

Kun je rechtstreeks over oude verf schilderen?

Als de huidige muur glad en schoon is en bedekt is met dezelfde soort verf (beide zijn bijvoorbeeld op oliebasis), kun je direct aan de verf gaan. Je moet gaten, spatten en zand* opvullen*, misschien zelfs een nieuw stuk gipsplaat in de bestaande muur zagen. Als je een latexverf bedekt met een nieuwe verf op oliebasis, dan wil je een primer gebruiken (bekijk hier onze primers). Verf op oliebasis hecht zich niet aan je bestaande latexlaag, dus je moet een soort tussenproduct plaatsen.

Een grondig aangebrachte primer (2 lagen is een goed idee), speciaal samengesteld om aan uw nieuwe verf te hechten, zorgt ervoor dat uw nieuwe verf goed aan de muur hecht. Bekijk PPG Gripper Primer %26 Sealer Bekijk alle verfkleuren. Je kunt niet rechtstreeks over de bovenkant van schilferende of blaarachtige verf schilderen. In plaats daarvan moet je schilferende verf verwijderen met een plamuurmes of iets dergelijks.

Schuur het oppervlak daarna af voor een gladde afwerking. Breng een geschikte primer aan voordat je begint met schilderen. Als de bestaande verf in goede staat is, met kleine vlekjes, vlekken en beschadigingen, en er is niet veel verschil tussen het type en de kleur van de nieuwe en oude verf, dan kun je de muren opnieuw schilderen zonder alle verf te verwijderen. Het heeft geen zin om je muren een nieuwe verflaag te geven om vervolgens verf op de bestaande decoratie te krijgen.

Het verwijderen van een oude coating is ook nodig als de oude verf aanzienlijk is gebarsten, gepeld, schilfert, krijt of blaren heeft en andere lakdefecten heeft ontwikkeld, zoals bitterheid, verzeping en algen- of schimmelgroei. Als de muur in goede staat is en de verf chemisch hetzelfde is (bijvoorbeeld beide latex), dan heb je een aantal opties als de nieuwe verf een tegengestelde tint heeft dan de oude. Paint %26 primer in one paint is een nieuwere optie die ideaal kan zijn voor uw situatie en zelfs het project kan verkorten. Wanneer u over een oppervlak schildert dat gerepareerd moest worden of erg vuil was (eerst schoonschrobben), zorg er dan voor dat zowel de verf als de primer in dezelfde kleur getint zijn.

Een nieuwe verflaag van een professionele schilder geeft het pand een verbeterde uitstraling en geeft de muren weer leven voor een betaalbare prijs. Laat professionals de oude verf verwijderen en muren repareren door middel van de juiste behandeling voordat ze een nieuwe verflaag aanbrengen. Als de huiseigenaar bijvoorbeeld verf op oliebasis opnieuw wil schilderen met verf op waterbasis of op oliebasis, kan het nodig zijn om bestaande verf te verwijderen, omdat de nieuwe coating na verloop van tijd kan schilferen of afbladderen. Een veel voorkomende vraag waar de meeste huiseigenaren mee worstelen bij het opnieuw schilderen, is of ze oude verf van muren moeten verwijderen voordat ze opnieuw worden geverfd of er gewoon direct overheen moeten schilderen.

Hoewel het opnieuw schilderen van bestaande verf huiseigenaren tijd en geld bespaart, is het soms onvermijdelijk om oude verf te verwijderen voor geweldige resultaten en een duurzame schilderklus.

Leave Reply

All fileds with * are required