Moet ik schuren voordat ik ga schilderen?

Schuren is niet nodig voor elk schilderproject, maar ruwe plekken op muren, of ze nu eerder zijn geverfd of niet, moeten worden geschuurd voordat ze worden geverfd om ervoor te zorgen dat de verf soepel hecht. Het omvatte het leren maken van verf en het behalen van de certificering The Master Painters Institute — Architectural Coating Technologist.

Moet ik schuren voordat ik ga schilderen?

Schuren is niet nodig voor elk schilderproject, maar ruwe plekken op muren, of ze nu eerder zijn geverfd of niet, moeten worden geschuurd voordat ze worden geverfd om ervoor te zorgen dat de verf soepel hecht. Het omvatte het leren maken van verf en het behalen van de certificering The Master Painters Institute — Architectural Coating Technologist. Hier is het bewijs???? Als ik zeg dat ik iets weet over hoe je echt iets moet schilderen, dan hoop ik dat je me gelooft. Als je een slordig oppervlak hebt dat schilfert en afbladdert, moet je het eerst schuren, MAAR niet de afwerking volledig afschuren.

Dat betekent dat de uiteindelijke geverfde afwerking duurzamer is en niet schilfert, schilfert of krast. Klinkt goed toch? Bonding primer is niet ontworpen om te BEDEKKEN en het bevlekte oppervlak zal doorschijnen. Ik weet niet wat dat is en waarom zou ik me afvragen wat ik HAD MOETEN DOEN? Niet iedereen wil een geverfde afwerking en er zijn prachtige meubels die het zonde zou zijn om te schilderen. Je hoeft je niet meer overweldigd te voelen of dure fouten te maken.

Ik ben dol op al je tips en suggesties. Ik vind je stapsgewijze handleiding over wat je moet doen voor het wat als zeer op prijs wordt gesteld. Ik ga dit gebruiken voor winterprojecten die ik heb. Hopelijk bevat het geen dampen.

Tracey heeft 5 jaar voor een grote verffabrikant gewerkt en heeft hen een ACT-certificering (Architectural Coating Technologist) opgeleverd. Ze weet niet alleen hoe ze moet schilderen, maar ook de wetenschap erachter. De beste voorbereiding begint met schuren en moet soms geschraapt worden. Door te schuren wordt het bestaande oppervlak opgeruwd zodat de verf blijft kleven; door te schrapen worden oude hobbels of druppels verwijderd.

Houd er rekening mee hoeveel lagen loodverf er liggen, die voor het laatst werd verkocht in het begin van de jaren 80; als je dit schuren komt het waarschijnlijk niet aan het licht, maar schrapen wel. Je moet ook de tijd nemen om gaten te vullen, scheuren te dichten en stof of vet te reinigen met water en zeep, zodat je begint met een smetteloos oppervlak. Meestal wordt fijner schuurpapier gebruikt om het proces af te werken, wat zorgt voor een gladde afwerking zonder onvolkomenheden in het oppervlak. Maar wat doet schuurpapier eigenlijk? En moet je altijd schuren voordat je gaat schilderen? Laten we de fijnere details bespreken.

Schuur en schilder het plafond volledig (volg dezelfde stappen) voordat je de muren aanpakt. Gebruik gewoon schuurpapier met een middelmatige korrel om het oppervlak „ruw” te maken en verwijder ALLE sporen van stof met een kleefdoek of een vochtige microvezeldoek. De primer moet ook worden geschuurd voordat de verf op de muur gaat; voor een eersteklas klus kunt u ook tussen de verflagen schuren. In werkelijkheid kan het zijn dat u op verschillende punten in het proces aan het schuren bent, afhankelijk van het specifieke project.

Letterlijk, ik heb de afgelopen 20 jaar talloze meubels en kasten geverfd en heb de afwerking ZELDEN afgeschuurd voordat ik ging schilderen. Maar zelfs in deze situaties kun je het beste snel met het juiste schuurpapier over het gebied heen gaan dat je wilt schilderen. Met zoveel oppervlakken om te bedekken en zoveel soorten en maten schuurpapier op de markt, voel je je misschien hulpeloos. Grover schuurpapier met een lagere korrel wordt vaak gebruikt voor initiële schuurdoeleinden om meer materiaal in een kortere tijd te verwijderen.

De korrelwaarde, variërend van 40 tot 400, geeft aan hoe grof het schuurpapier is in termen van deeltjesgrootte. Hieronder laat Mark Powers, technisch redacteur van This Old House, zien hoe je een kamer professioneel schildert in één weekend, vanaf de eerste keer op de paalschuurmachine tot de laatste beweging van het penseel.

Leave Reply

All fileds with * are required