Kun je een kamer in één dag schilderen?

De muur klaarmaken (of niet met onze handige truc). De dag of avond voordat je begint met schilderen, wil je je kamer klaar hebben.

Kun je een kamer in één dag schilderen?

De muur klaarmaken (of niet met onze handige truc). De dag of avond voordat je begint met schilderen, wil je je kamer klaar hebben. Verplaats meubels uit de buurt van de muren en bedek ze indien nodig. Verwijder kunstwerken en andere decoraties van de muren.

Verwijder ten slotte de frontplaten van stopcontacten en schakelaars. Bewaar deze op een plek met hun schroeven zodat je ze niet kwijtraakt. Schilders hebben doorgaans twee tot vier dagen nodig om een kamer van gemiddelde grootte te schilderen. Als je echter snel en efficiënt bent, kun je de kamer absoluut in één dag schilderen.

Door te combineren met familie, werk en leven, blijft er weinig tijd over voor taken die je graag in huis zou willen doen, zoals schilderen, maar er is altijd een manier. Zolang je de basis begrijpt, kun je een kamer beetje bij beetje schilderen. Het draait allemaal om voorbereiding, weten wanneer je moet stoppen en de juiste opslag tussen de sessies door. Gooi dus een kwast in je jongleeract en maak hier en daar wat tijd vrij.

De meeste mensen zouden zeggen dat je de tape zo snel mogelijk moet verwijderen om te voorkomen dat er verf afkomt, maar ik merk dat, tenzij de verf nog erg nat is, deze gemakkelijk kan worden verwijderd totdat deze helemaal droog is. Harris Angled Precision penseel van 2,5 cm, £7 Met een schuin ingesneden penseel kun je die lastige hoeken schilderen. Schilderstape zorgt ervoor dat je snel kunt insnijden, omdat je geen precisie nodig hebt om verf uit de buurt te houden van dingen die je niet van plan bent te schilderen. Dit bespaart u op de lange termijn tijd en geld, omdat primer goedkoper is dan verf, en u hoeft slechts twee lagen van uw uiteindelijke verf aan te brengen in plaats van 3-4 als de oude kleur nog zichtbaar was.

Dit zorgt ervoor dat er tijdens het schilderen geen oude verf zichtbaar is aan de randen. Door ruimte vrij te maken voor het weekend en meubels uit de kamer te verplaatsen, bespaart u ook kostbare tijd die u overdag kunt besteden aan schilderen, terwijl een grondige reiniging ook een belangrijke stap is. Je hebt penselen van 2,5 cm en 3 inch nodig voor het schilderen van kleine delen van muren en houtwerk, evenals insnijborstels voor lastige hoeken. Purdy Monarch penseel van 2,5 cm, £21,50 Gebruik acrylpenselen van goede kwaliteit in plaats van natuurlijke varkenshaar waar te veel verf in kan.

Penseelset, £17 Je hebt penselen van 2,5 cm en 3 inch nodig voor het schilderen van kleine delen van muren en houtwerk. Als je goedkopere verf koopt, waarvoor vaak een extra laag of twee nodig is, kan het zelfs langer duren om te drogen en uiteindelijk je weekendproject tenietdoen. Het is niet alleen belangrijk om te investeren in sneldrogende verf, maar ook om het juiste type te kiezen voor het oppervlak dat wordt geverfd. Andere belangrijke hulpmiddelen zijn een verlengstok voor het schilderen van muren en plafonds en een plastic verfpot met deksel waarin kleine hoeveelheden verf luchtdicht kunnen worden bewaard - makkelijker om mee te werken dan een groot blik - en het deksel voorkomt dat de verf's nachts uitdroogt.

Maar als je een lichte kleur over een donkere kleur schildert, neem dan zeker de tijd om minstens één laag primer aan te brengen, mijn favoriete merk uit eerdere projecten is Kilz. Neem je kleine schuine penseel en kleine verfpot, je zou een solobeker kunnen gebruiken of zoiets dat je kunt gebruiken, dompel je penseel in de verf (ongeveer 2,5 cm tot 2,5 cm), je wilt geen volledig verzadigd penseel en penseel langs de tapelijn.

Leave Reply

All fileds with * are required