Kamers eenvoudig schilderen: een stapsgewijze handleiding

Het snel schilderen van een kamer kan een hele klus zijn, maar met de juiste voorbereiding en gereedschap is het in een mum van tijd klaar. Voordat u begint, moet u ervoor zorgen dat u over alle benodigde benodigdheden beschikt.

Kamers eenvoudig schilderen: een stapsgewijze handleiding

Het snel schilderen van een kamer kan een hele klus zijn, maar met de juiste voorbereiding en gereedschap is het in een mum van tijd klaar. Voordat u begint, moet u ervoor zorgen dat u over alle benodigde benodigdheden beschikt. Begin met het trimmen van de hele kamer. Trim ramen, deuropeningen, hoeken, plafonds en plinten.

Gebruik een schuin penseel en duw de verf langzaam in de randen. Breng verf aan op ongeveer 2 centimeter afstand van de randen en veer vervolgens de lijn uit waar je roller samenkomt. Dit zorgt ervoor dat de verf in elkaar overgaat, zodat je geen duidelijke trimlijnen ziet. Interieurschildering is verreweg de meest populaire doe-het-zelf huisverbeteringsactiviteit, en het is gemakkelijk te begrijpen waarom.

Er is geen betere, goedkopere manier om kamers op te frissen dan met een nieuwe verflaag. Bovendien is schilderen niet erg moeilijk en vereist het geen gespecialiseerde training. Elke gezonde huiseigenaar kan kamers schilderen. Het enige wat je nodig hebt is een beetje geduld, oefening en wat nuttig advies.

Mijn vriendin heeft onlangs een nieuw huis gekocht en ik bood haar aan om haar te helpen het te schilderen in een lang weekend toen ik op bezoek was. Ik moet mijn keuken verven, maar ik blijf het uitstellen vanwege het werk dat nodig is om in krappe ruimtes te komen. Om het makkelijker te maken, heb ik besloten om gewoon het onderste gedeelte van het behang te verwijderen en het een nieuwe verflaag te geven in de door haar gekozen kleur. Een geweldig klein hulpmiddel hiervoor is een verfblok.

Dit is een persoonlijke voorkeur, maar over het algemeen wordt de glans van de verf bepaald door plaatsing en doel. Je kunt nu verven kopen die primers bevatten, maar niets bedekt of verbetert de hechting zo goed als een speciale primer. Evenzo, als je uiteindelijke verfkleur donker is, dan zal het gebruik van een donker getinte primer eerst de beste resultaten opleveren. Als je klaar bent met schilderen voor vandaag, maar je hebt morgen meer te doen, hoef je niet meer het moeizame proces van het schoonmaken van je penselen en rolhoezen te doorlopen.

Goed verpakte penselen en rolhoezen kunnen op deze manier meerdere dagen worden bewaard als je een ambitieuze klus aan het klaren bent. Wat de kosten, kleur, dikte of de claims van de fabrikant ook zijn, geen enkele verf zal een ontpit of gebarsten oppervlak verbergen. Het primen van muren en plafonds is verplicht bij het schilderen van nieuwe gipsplaten of over een donkere kleur. Controleer of de handgreep van uw verfroller aan het uiteinde een gat heeft met schroefdraad en schroef deze eenvoudig op een verlengstok.

Leave Reply

All fileds with * are required