Als je een kamer schildert, moet je dan eerst of als laatste insnijden?

Bij het schilderen van een kamer is het belangrijk om met een penseel de hoeken en gebieden rond de bekleding „in te snijden”. Snijd in de hoeken voordat je verf op de hoofdoppervlakken rolt.

Als je een kamer schildert, moet je dan eerst of als laatste insnijden?

Bij het schilderen van een kamer is het belangrijk om met een penseel de hoeken en gebieden rond de bekleding „in te snijden”. Snijd in de hoeken voordat je verf op de hoofdoppervlakken rolt. Dit betekent dat u beide zijden van elke hoek moet schilderen, waarbij u ongeveer twee penseellengtes verder moet beginnen en in de hoek moet schilderen. Moet je insnijden voor of na het rollen? Het is aan te raden om tijdens het verven in te snijden voordat je gaat rollen.

Als je eerst insnijdt, kun je op de geborstelde verf rollen zonder je zorgen te hoeven maken dat je de andere muur of het plafond raakt. Er zijn speciale situaties waarin het zinvol kan zijn om eerst in te grijpen, maar deze beslissingen worden meestal genomen door iemand met behoorlijk wat ervaring. De enige reden waarom je misschien niet lang wilt insnijden voordat je gaat rollen, is als je probeert het aantal penseelstreken tot een minimum te beperken. Hoewel de kleur niet verandert op basis van wat je gebruikt, kan de textuur veranderen.

Sommige gebieden moeten echter nog met een penseel worden afgewerkt, omdat het gereedschap dan niet helemaal tot aan de aangrenzende randen kan reiken. Afhankelijk van hoe groot het oppervlak is en of je alleen bent, kan de verf toch opdrogen tegen de tijd dat je gaat rollen. Een andere techniek om al dat insnijden in de hoek van het plafond en de muur te vermijden, is door ze allebei in dezelfde kleur te schilderen. Vaak is het vorige lakwerk aan de rand slordig genoeg dat zelfs als ik voorzichtig tot aan de rand ga, er genoeg plekken in oude kleur naar buiten gluren dat het er gewoon plakkerig uitziet.

Aan de andere kant, als je eerst de muur schildert, kan er trimverf overheen lopen en je dwingen terug te gaan en de muurkleur bij te werken. Bevestig een paal aan je gereedschap voor de rand van het plafond en je kunt erlangs schilderen zonder zelfs maar op een ladder te komen. In mijn ervaring is het makkelijker om een dikkere laag verf aan te brengen met een roller dan met een kwast, dus na één laag insnijden en vervolgens één laag rollen merk je misschien dat de randen lichter lijken omdat er minder verf is. Dat gezegd hebbende, ik heb nog geen magische muurverf gevonden die maar één laag nodig heeft, dus tegen de tijd dat je je tweede (of soms derde) laag hebt aangebracht, zou je het niet moeten merken.

Ze voorkomen dat verf op ongewenste plekken zoals tapijten en lijstwerk terechtkomt en helpen je om een strakke, rechte lijn te krijgen. Maar wist u dat huiseigenaren trimmen vaak over het hoofd zien en het beperken tot een bijkomstigheid? Als ze in de juiste tint worden geverfd, kunnen ze een ruimte dramatisch beïnvloeden en de ontwerpstijl versterken. Als u eerst de versiering schildert, loopt u het risico dat er spetters in de kleur van de muur ontstaan en dat u deze opnieuw moet bijwerken. Welk oppervlak je ook eerst schildert, je wilt het beschermen tegen de tweede kleur verf die je gaat gebruiken door het af te plakken met zachte tape.

Volg bij het schilderen van een kamer een schildervolgorde voor een soepele overgang en efficiënt werk. En als je het gewoon niet leuk vindt om in te zagen of zoveel te doen hebt dat het ontmoedigend is, overweeg dan om niet alles aan de rand van plafonds en muren te doen, maar in plaats daarvan langs te rollen en als je klaar bent gewoon wat lijstwerk erop te plakken. Tenzij je al weet hoe je moet schilderen en ervaring hebt met insnijden en walsen, begrijp ik waarom iemand deze vraag zou kunnen stellen.

Leave Reply

All fileds with * are required