Moet ik oude verf schuren voordat ik opnieuw schilder?

Schuren is niet nodig voor elk schilderproject, maar ruwe plekken op muren, of ze nu eerder zijn geverfd of niet, moeten worden geschuurd voordat ze worden geverfd om ervoor te zorgen dat de verf soepel hecht. De laatste stap voor het schilderen is het schuren van de muren.

Moet ik oude verf schuren voordat ik opnieuw schilder?

Schuren is niet nodig voor elk schilderproject, maar ruwe plekken op muren, of ze nu eerder zijn geverfd of niet, moeten worden geschuurd voordat ze worden geverfd om ervoor te zorgen dat de verf soepel hecht. De laatste stap voor het schilderen is het schuren van de muren. Dit is een must als je voor het schilderen spackle of gewone primer op je muren hebt aangebracht. Door je muren te schuren, creëer je een vlak, egaal en glad oppervlak waar de verf zich aan kan hechten.

Het zal u helpen om een hoogwaardige en schone afwerking te bereiken. Is het nodig om elke centimeter te schuren en vervolgens de oude verf eraf te schrapen voordat je gaat schilderen? Het antwoord is Nee, dit is niet nodig. Er is maar één ding dat gedaan moet worden nadat de verf niet meer werkt: verwijderen. Een schilder moet meestal de meeste probleemgebieden verwijderen waar verf is aangetast, alleen vanwege een bepaald muurstuk.

Voor een klontervrije afwerking moet je je muren schuren voordat je verf aanbrengt. Schuren verwijdert hobbels, pluisrollen en ander vuil dat is achtergebleven bij eerdere schilderwerkzaamheden. Het is het beste om een gipsplaatschuurmachine en gipsplaatschuurpapier met een korrel van 80 of 100 te gebruiken. Je kunt ook een handschuurblok gebruiken, het duurt gewoon langer.

De beste voorbereiding begint met schuren en moet soms geschraapt worden. Door te schuren wordt het bestaande oppervlak opgeruwd zodat de verf blijft kleven; door te schrapen worden oude hobbels of druppels verwijderd. Houd er rekening mee hoeveel lagen loodverf er kunnen liggen, die voor het laatst werd verkocht in de vroege jaren 80; bij schuren komt dit waarschijnlijk niet aan het licht, maar schrapen wel. Je moet ook de tijd nemen om gaten te vullen, scheuren te dichten en stof of vet te reinigen met water en zeep, zodat je begint met een smetteloos oppervlak.

Als de afwerking van het stuk dat je aan het schilderen bent beschadigd of op een of andere manier aan het afbrokkelen is, schuur dan altijd eerst. Als je er overheen probeert te schilderen, zal je nieuwe verflaag bijna beginnen af te brokkelen zodra je hem opschildert. Als ik stukken niet mee naar buiten kan nemen, zoals de basis van een kast, maak ik ze schoon, schuur ik ze en gebruik ik een goede deglosser, een deglosser die zorgt voor hechting. Het korrelgetal, variërend van 40 tot 400, verwijst naar de grofheid van het schuurpapier in termen van deeltjesgrootte.

Een eerder geverfd houten oppervlak kan opnieuw worden geverfd zonder te schuren als de oppervlakken niet beschadigd lijken te zijn of als de vorige verflaag geen schilfers of schilfers heeft achtergelaten. Schuur en schilder het plafond altijd volledig (volg dezelfde stappen) voordat je de muren aanpakt. Het is in sommige gevallen zelfs nuttig gebleken als een verlengstuk van de primer om het oppervlak glad te strijken nadat het is geverfd. Ik heb geprobeerd witte primer op de geschuurde plekken te spuiten, maar er was veel overspray en het werd rommelig.

Op deze manier hoef je je geen zorgen te maken dat stof en vuil in je verf vermengd raken en uiteindelijk aan je muren blijven kleven. Maar zelfs als dit niet gebeurt, kan het opnieuw schilderen op verf die niet droog is, hechtingsproblemen of een trage droogtijd veroorzaken. Hoewel schuren misschien niet essentieel is voor elk schilderproject, zijn deze drie stappen voor het voorbereiden van het oppervlak: zodra de oude kleur grondig is overschilderd, breng dan een of twee lagen van de nieuwe verf aan en werk af met primer.

Leave Reply

All fileds with * are required