De gevolgen van het niet schuren van hout voordat je gaat schilderen

Als je het hout niet schuurt voordat je gaat schilderen, kan de aangebrachte verf na een tijdje afbladderen. Dit gebeurt echter alleen als de nieuwe verf is aangebracht op een reeds geverfd of verzegeld oppervlak.

De gevolgen van het niet schuren van hout voordat je gaat schilderen

Als je het hout niet schuurt voordat je gaat schilderen, kan de aangebrachte verf na een tijdje afbladderen. Dit gebeurt echter alleen als de nieuwe verf is aangebracht op een reeds geverfd of verzegeld oppervlak. Als de verf rechtstreeks op ruw, onbehandeld hout wordt aangebracht, is schuren niet nodig. Gebruik best fijn schuurpapier, je wilt alleen de glans eraf halen en een sleutel geven zodat de nieuwe verf kan plakken.

Als het oppervlak bekrast of uitgutst, moet je een grondlaag aanbrengen en plat maken. De vergeling is een bekend probleem bij olieverven met een laag VOC-gehalte die de afgelopen jaren op de markt zijn gekomen. Het is niet specifiek voor Dulux. Als je de geverfde oppervlakken aan zonlicht kunt blootstellen - zelfs door overdag deuren naar de hal te openen - zal het geel helpen vervagen.

Buitenoppervlakken lijden er niet onder omdat ze meestal worden blootgesteld aan zonlicht. Glans op waterbasis is niet IMO, dus slijtvast of glanzend, maar het heeft geen probleem met vergeling. Dulux heeft verf toegevoegd aan een nieuwe, naar verluidt niet-vergelende formule. In het Dulux Trade-assortiment wordt het verkocht in blikken met blauwe deksels.

Deze schuurmachines verwijderen snel de oude lak en blanke lakken, terwijl velen stofzuigers hebben om het stof op te zuigen. Afhankelijk van de kwaliteit zul je natuurlijk nog steeds zien dat de lucht troebel wordt met stof. De waarheid over het schuren van houten meubels is dat de echte hoeveelheden stof afkomstig zijn van schuren bij gebruik van een elektrische schuurmachine. Een ander probleem dat je zult zien als je je meubelstuk niet schuurt voordat je gaat schilderen, is dat je problemen hebt met hobbels en ruwe plekken op het oppervlak.

Meubels licht schuren voor het spuiten wordt sterk aanbevolen, omdat licht schuren zorgt voor een beter oppervlak waarop de spuitverf zich kan hechten, wat resulteert in een beter en sterker gelakt oppervlak.Hoewel verf zich zeker kan hechten op niet-geschuurde oppervlakken en toch duurzaam blijft, maar zonder te schuren vergroot je het risico dat de verf van je stuk komt. Als je een ondeugdelijk oppervlak hebt dat schilfert en afbladdert, dan moet je het eerst glad schuren MAAR de afwerking niet volledig afschuren. Zoals eerder gezegd volg ik een proces waarbij het verven van meubels en schuren toevallig midden in het proces zit. Gebruik gewoon schuurpapier met een middelmatige korrel om het oppervlak „ruw” te maken en verwijder ALLE sporen van stof met een kleefdoek of een vochtige microvezeldoek.Veel voorwerpen die je waarschijnlijk gaat spuiten, zijn niet eens van hout, maar ik raad toch aan om wat schuurpapier of zandspons te gebruiken om het oppervlak af te schuren voordat je het gaat schilderen.

Nee, je hoeft houten meubels niet te schuren voordat je ze schildert, maar door te schuren ontstaat een beter oppervlak waarop de verf zich hecht, waardoor een duurzaam geschilderd meubelstuk ontstaat dat langer meegaat. Als je een meubelstuk schildert en je schuurt het niet voor het primen en verven, loop je een groter risico dat de verf afbrokkelt en afbladdert. Nu ik zo ver ben gekomen, denk ik dat het veilig is om te zeggen dat het aan te raden is om meubels te schuren voordat ze gaan schilderen.

Leave Reply

All fileds with * are required