Hoe een kamer te schilderen: stapsgewijze handleiding voor beginners

Het schilderen van een kamer kan voor beginners een hele klus zijn. Maar met de juiste voorbereiding en materialen kun je elke kamer in je huis eenvoudig transformeren.

Hoe een kamer te schilderen: stapsgewijze handleiding voor beginners

Het schilderen van een kamer kan voor beginners een hele klus zijn. Maar met de juiste voorbereiding en materialen kun je elke kamer in je huis eenvoudig transformeren. Om te beginnen, moet je weten wat de beste volgorde is om een kamer te schilderen. Het plafond moet altijd eerst worden geverfd.

Toen ik voor het eerst begon met het schilderen van de kamers in mijn huis, vroeg ik mijn vader naar alles. Moet ik eerst het plafond schilderen? Wat voor soort verf moet ik op het plafond gebruiken? Wat is het verschil tussen satijn en plat en halfglanzend? Wat voor soort verf is het beste om te schilderen? Moet ik schilderstape gebruiken? Als je eenmaal je kamer goed hebt voorbereid om te schilderen en je materialen hebt verzameld, wil je van boven naar beneden werken. Begin met het plafond, ga naar de muren en werk af met plinten, versieringen en houtwerk zoals deurkozijnen. Dit is wat je van begin tot eind moet doen.

Myland vult aan: 'Het is altijd het beste om te berekenen hoeveel verf je nodig hebt voordat je begint (we hebben een handige gebruikstabel om je hierbij te helpen (wordt geopend in een nieuw tabblad)). Voor verf op latex- en waterbasis kunt u penselen reinigen met water en zeep, hoewel terpentijn nodig is voor verven op oliebasis. Pak een rol schilderstape. De professionals raden FrogTape aan en brengen het stevig aan op de randen van hoeken, plinten, kroonlijsten en deur- en raamkozijnen van de kamer, indien nodig met een plamuurmes om af te dichten.

Verf die niet constant wordt geroerd, kan ervoor zorgen dat de ingrediënten uit elkaar gaan en loop je het risico dat je de ware kleur krijgt waar je naar op zoek bent. Verwijder lichtschakelaarplaten en afdekkingen en breng schilderstape aan om stopcontacten en schakelaars te beschermen tegen verfspetters. Elk project is anders en je hebt misschien andere materialen en accessoires nodig, afhankelijk van je verf, ontwerp en staat van je oppervlakken, maar hier is een basisgids van wat je nodig hebt. Herhaal dit proces bij het schilderen van muren, gebruik een kwast voor de randen en vervolgens een roller, vergeet niet van boven naar beneden te werken.

Wat betreft afbladderende verf op plinten, ik wed dat je gelijk hebt dat dit te wijten kan zijn aan stoom. Gebruik bij het schilderen van deuren en ramen een klein penseel, breng minstens twee lagen houtwerk aan en zorg voor voldoende droogtijd tussen de lagen. Nadat je eventuele scheuren hebt geschuurd en hebt afgetikt waar muur en plint samenkomen, gebruik dan een klein penseel om twee lagen glans-, satijn- of eierschaalverf aan te brengen. Je hebt misschien een langere dutroller nodig voor een meer gestructureerde muur en als je houtsnippers of een oppervlak van kunstleer schildert, heb je zeker een langere duproller nodig om in alle spleten te komen.

Als je een eetkamer, kast of gang aan het schilderen bent, waar je minder tijd doorbrengt of waar je snel doorheen gaat, kun je het je veroorloven om stoutmoediger te zijn als je wilt. Een 5-in-1 of 7-in-1 gereedschap kan veel problemen voor u oplossen, van het afschrapen van verfschilfers tot het reinigen van uw verfrollers tot het verwijderen van nagels. Pak een penseel en „knip in” verf langs de randen en hoeken van boven naar beneden, terwijl je schildermaatje een roller gebruikt om het grootste deel van de muur te bedekken en blijf uit de buurt van die nauwkeurigere plekken. Zodra de lichtere muur droog is, trek je die tape eraf zodat de donkere kleur niet op je nieuwe verf overloopt, adviseren Colaneri en Carrino.

Leave Reply

All fileds with * are required