Wat zijn de 13 stappen om een kamer te schilderen?

Kies je gereedschap en materialen · 4.Bepaal hoeveel verf je nodig hebt · 5.Als je een oppervlak met veel textuur schildert in plaats van een glad oppervlak, koop dan een beetje extra, zegt Julianne Simcox, Pratt %26, associate brand manager van Lambert. Kasten met ingewikkeld freeswerk hebben ook meer verf nodig; Minchew raadt aan om ongeveer 10% meer te kopen dan berekend.

Wat zijn de 13 stappen om een kamer te schilderen?

Kies je gereedschap en materialen · 4.Bepaal hoeveel verf je nodig hebt · 5.Als je een oppervlak met veel textuur schildert in plaats van een glad oppervlak, koop dan een beetje extra, zegt Julianne Simcox, Pratt %26, associate brand manager van Lambert. Kasten met ingewikkeld freeswerk hebben ook meer verf nodig; Minchew raadt aan om ongeveer 10% meer te kopen dan berekend. Je hebt meerdere jassen gedaan, maar het is nog geen tijd om te ontspannen. Verwijder al het schilderstape en verzamel de doeken, zorg ervoor dat gemorste of spetters droog zijn voordat je ze verplaatst.

Voor verf op latex- en waterbasis, reinig penselen met zeepwater, hoewel voor verven op oliebasis terpentine nodig is. U kunt een schilderskwast gebruiken om borstelharen te reinigen en opnieuw vorm te geven. Als je rolhoezen opnieuw wilt gebruiken, gebruik dan de gebogen rand van een 5-in-1 gereedschap om de overtollige verf onder stromend water te verwijderen (ze zijn ook handig om een verfblik te openen, spijkers te verwijderen en te schrapen). Een 5-in-1 of 7-in-1 gereedschap kan een heleboel problemen voor u oplossen, van het schrapen van verfschilfers en het schoonmaken van uw verfrollers tot het verwijderen van nagels.

Wat is er nodig en hoeveel kost het om een kamer te schilderen? Bekijk onze video en lees onze eenvoudige instructies voor het voorbereiden en schilderen als een professional. Breng schilderstape aan op de vloer naast de plint en plak vervolgens vellen harspapier op deze strip. Bedek het papier met druppeldoekjes. Om een goede hechting van de verf te garanderen, moet u de bekleding en de ramen licht schuren met papier met korrel 220.

Verwijder het stof met een HEPA-stofzuiger en vervolgens met een vochtige doek. Schuur verf die ouder is dan 40 jaar niet zonder eerst op lood te testen. Breng met een platte (vierkante punt) trimborstel van 2,5 cm twee lagen glasmaskeervloeistof aan. Dit kost minder tijd dan tape en vormt een duidelijke barrière zonder bloedingen.

Als er wat vloeistof op de sjerp terechtkomt, wacht dan tot deze droog is en schilder eroverheen. Open de sjerp een beetje en schilder de randen naast het glas met een schuine vleugelborstel van 1,5 inch. Raak de onderste rail nog niet aan. Bedek nu de boven- en zijkanten van de sjerp.

Een plakmes, afgebeeld, houdt verf van deurposten en raambekleding. Gebruik een lamp die in een lage hoek ten opzichte van het oppervlak wordt gehouden en zoek naar deukjes en kleine gaatjes. Vul ze met twee lagen houtvuller op waterbasis, aangebracht met een flexibel plamuurmes. Nadat elke laag droog is, gladstrijken met schuurpapier met korrel 220.

Vul grote, diepe gaten met een snelhardende, tweedelige houtvuller en schuur voor het schilderen. Breng langs de rand van een muur, waar deze de bekleding, het plafond en andere muren ontmoet, een streep van 1,5 tot 2 inch breed van de muurkleur aan. Als je die streep schildert, een proces dat insnijden wordt genoemd, wordt verf op plekken geplaatst waar een roller niet gemakkelijk bij kan. Naast de bekleding en het plafond vormt insnijden ook een scherpe verflijn die met alleen een roller onmogelijk zou zijn.

Gebruik lange, gelijkmatige lijnen en een penseel dat niet overladen is met verf voor het beste resultaat. Henrique snijdt het liefst in met een schuine vleugelborstel van 2,5 cm breed. Voor maximale controle houdt hij deze bij de ferrule vast, met zijn vingers zo dicht mogelijk bij de borstelharen. Vul de openingen op en verdeel de verffilm gelijkmatig over het hele oppervlak van 3 tot 4 vierkante voet (B), voordat je teruggaat naar de pan voor meer verf.

Herhaal het proces terwijl je over de muur beweegt, waarbij je elke sectie 30 tot 40 procent overlapt over het vorige gebied (C). Om een perfect gladde verflaag aan te brengen op muren, plafonds en houtwerk, moet u beginnen met een perfect glad oppervlak. Aan de andere kant van het spectrum zijn voor een diepe kleurbasis meestal meer verflagen nodig dan voor een lichtere kleur, zegt Carolyn Noble, kleurmarketing en ontwerpmanager bij Pratt %26 Lambert. Een professional vertelde ons dat schuurmachine een betere functietitel voor hem zou zijn dan schilder, aangezien hij zoveel tijd besteedt aan het duwen van schuurpapier.

Schuren verwijdert ook bramen en ruwe plekken in geverfde houten versieringen, zoals plinten en raam- en deurkozijnen. Lees het etiket van het blikje om te bepalen hoeveel extender je aan je verf moet toevoegen, maar het is meestal 8 gram extender per gallon verf. Hoe vreemd het ook mag klinken, het is belangrijk om gloednieuwe verfrolhoezen te wassen voordat je ze gebruikt om verf te verspreiden. De schroevendraaier creëert een kleine richel in het plafond, waar de uiteinden van je verfharen op natuurlijke wijze in glijden.

Overweeg om een accentmuur in een gedurfde tint te schilderen of lijstwerk in een contrasterende tint of afwerking te accentueren. Het geheim van een afwerking die vrij is van opvallende lapsporen en penseelstreken is het mengen van een verfverlenger (AKA verfconditioner), zoals Floetrol, in de verf. Oefen niet te veel druk uit, dan ontstaan er verfranden aan de uiteinden van de roller en maak je geen zorgen als je door de eerste laag heen kunt kijken. De meeste doe-het-zelvers snijden in alle hoeken van de kamer en gaan dan terug en rollen verf op de muren, maar dat is niet de juiste manier om een kamer te schilderen.

We hebben contact opgenomen met verschillende professionele schilders en hen gevraagd hun favoriete schildertips en -technieken met ons te delen. Natuurlijk is het vervelend, maar het is niet zo vervelend als in je verfemmer vallen omdat je als een bemanningslid van de America's Cup aan je ladder hing. In plaats van witte primer rechtstreeks uit het blik te gebruiken, verven professionals de primer echter met een beetje grijze verf of met de kleur van de afwerkverf. Nadat de verf minstens 5 tot 6 uur of idealiter een nacht is opgedroogd, gebruik dan een mes om langs de randen van elke ruit te prikken en trek vervolgens het rubberachtige maskeermembraan eraf, zoals afgebeeld.

Maar een nieuwe laag primer helpt de glans en dekking van de verf te maximaliseren en geeft de afwerklaag een gelijkmatiger uiterlijk. .

Leave Reply

All fileds with * are required