Een kamer schilderen: wat moet je eerst schilderen?

Bij het schilderen van een kamer moet het plafond altijd eerst worden geverfd. Zo kunt u het oppervlak effectief met minstens twee lagen bedekken zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over overspray (het effect van overtollige verf die op de muren wordt gespoten) van de roller.

Een kamer schilderen: wat moet je eerst schilderen?

Bij het schilderen van een kamer moet het plafond altijd eerst worden geverfd. Zo kunt u het oppervlak effectief met minstens twee lagen bedekken zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over overspray (het effect van overtollige verf die op de muren wordt gespoten) van de roller. Als je je hele kamer een facelift geeft, schilder dan altijd eerst het plafond. Plafondverf kan na verloop van tijd verouderen en uw kamer een gelige tint geven.

Soms is het schilderen van een plafond een van de beste dingen die je kunt doen om een kamer te verbeteren, vooral als deze al tientallen jaren verwaarloosd is. Het is prima om de plafondkleur op de muren te verminderen en wordt aangemoedigd, omdat je een schonere rand hebt als de muren eenmaal zijn geverfd. Soms springen mensen over het plafond omdat ze na verloop van tijd de vergeling niet opmerken. Als de muren eenmaal geschilderd zijn, zien ze het plafond als oud en groezelig.

Plafondschildering is snel en niet erg duur. Primer en schilder eerst het plafond, daarna je muren. Het geheime wapen is verkrijgbaar in verschillende maten en vervangt je gebruikelijke insnijdende applicator wanneer je het gedeelte van een muur schildert dat zich het dichtst bij de versiering of plint bevindt. Als je leert hoe je een kamer moet schilderen, moet je de stappen voor het schilderen van muren en plafonds naar beneden halen, evenals een zorgvuldige voorbereiding en schoonmaak.

Het is zo belangrijk om de juiste verfsoort te kiezen voor sierlijsten en lijstwerk, omdat ze bestand zijn tegen veel slijtage, zoals slijtage, stoten en af en toe krassen. Als je een vaste hand en tijd hebt om langzaam langs randen en hoeken te schilderen, dan is dit misschien de methode voor jou. Omdat het de kunst is om van boven naar beneden te schilderen, zou kroonlijstwerk de volgende op je lijst moeten zijn. Door deze specifieke volgorde te volgen, kunnen doe-het-zelvers wat slordiger zijn bij het schilderen van muren zonder dat het werk zelf er slordig uitziet.

Je hoeft dus niet te zoeken naar een blikje om te herinneren aan de kleuren die je hebt gebruikt, pak dat handige schilderstape en noteer de gebruikte kleur erop. Een van de belangrijkste stappen in het verfproces: primen zorgt voor een gladder oppervlak om op te schilderen, helpt de bovenste verflaag beter vast te houden en resulteert in een algehele betere afwerking. Als je twijfelt, geef dan de afmetingen en specificaties van je ruimte door aan de verfprofessional van de dichtstbijzijnde bouwmarkt om erachter te komen hoeveel je precies nodig hebt. Bevestig hem op de plek waar vloer en bekleding samenkomen en bedek de opening tussen muur en bovenkant van de bekleding met meer schilderstape.

Als je eerst een versiering schildert, loop je het risico dat er kleurspetters op de muur terechtkomen en dat je deze opnieuw moet bijwerken. Voor een professionele afwerking is meer nodig dan alleen een blikje openen en de door jou gekozen kleur op de muur rollen. Sommige zijn perfect voor gestructureerde oppervlakken, terwijl andere bedoeld zijn voor meer kwetsbare gebieden zoals pas geverfde muren, afgewerkt hardhout of behang. Als je een halve liter verf hebt opgebruikt, vul je dat blikje opnieuw met verf uit een ander blikje en meng je ze door elkaar.

Eerst en vooral zal een betrouwbare professional extra aandacht besteden aan het schilderklaar maken van uw kamer (s). U wilt dat de verf op deze oppervlakken er glad en vlekvrij uitziet, zodat details naar wens kunnen worden benadrukt of bedekt.

Leave Reply

All fileds with * are required