Wanneer moet je eerst muren schilderen of trimmen?

Als het gaat om interieurschildering, is het heel logisch om eerst je bekleding te schilderen, dan plafonds en dan je muren. Het is veel gemakkelijker en sneller om versieringen te maskeren dan om muren te maskeren.

Wanneer moet je eerst muren schilderen of trimmen?

Als het gaat om interieurschildering, is het heel logisch om eerst je bekleding te schilderen, dan plafonds en dan je muren. Het is veel gemakkelijker en sneller om versieringen te maskeren dan om muren te maskeren. En je wilt zeker niet het gedoe hebben om beide te doen. Met dit systeem hoef je je geen zorgen te maken over het netjes schilderen van je sierlijsten, want elke verf die op het plafond of op de muren terechtkomt, wordt overschilderd.

Zorg wel voor een gladde afwerking van de bekleding. Het is belangrijk om uw sieraad 24 uur te laten drogen voordat u naar het plafond gaat. Hoe dan ook, je zult schilderstape moeten gebruiken om je schilderij schoon en vrij van vuil te houden, zodat het er allemaal op neerkomt dat het makkelijker voor je is om het af te plakken. Zo voorkom je dat de verf uitdroogt en heb je tijd voor een pauze of boodschappen zonder dat je onnodig hoeft op te ruimen.

Afhankelijk van met wie je praat, krijg je mogelijk verschillende antwoorden op de vraag of je eerst muren moet schilderen of trimmen. U moet wachten tot de verf voldoende tijd heeft gehad om te drogen maar nog niet helemaal droog is voordat u de tape verwijdert. Wanneer u gebieden naast de rand of hoeken schildert met een penseel, zal de textuur merkbaar anders zijn dan de delen die met een roller zijn geverfd. Nou, met een heel goed penseel en verf dat dicht genoeg bij wat je bedoelt, ja, je zou het kunnen doen.

Met zoveel oppervlakte weet je misschien pas of een tint er goed uitziet als je een hele muur of zelfs de hele kamer hebt geverfd. Als je tijdens het schilderen wat spetters op de bekleding krijgt, is dat prima, want je bedekt het toch. Vrienden en familie hebben me tegenstrijdige adviezen gegeven over de beste volgorde voor het schilderen van muren en versieringen. Dit betekent dat je in plaats van in het bekende „W-patroon” te schilderen, ervoor zorgt dat elke streek van je roller de vorige overlapt terwijl je je roller over de volledige hoogte van de muur laat lopen.

Als je eerst de bekleding schildert en vervolgens een fout maakt wanneer je je rollers op de muren gebruikt, heb je misschien meer verf om op te ruimen dan wanneer je er net overheen had geborsteld. Muren zijn gevoeliger voor beschadiging dan versieringen op bouwplaatsen, dus als u aan een huis van het type Fixer Upper werkt, wilt u misschien niet meteen beginnen met het schilderen van die muren. Leg een doek op de vloer en over alle meubels in de kamer waar je gaat schilderen. Als je klaar bent met het schilderen van de bekleding, zal er niet veel grond bedekt zijn, dus het geeft niet zoveel voldoening als het beginnen met je muren.

Leave Reply

All fileds with * are required