Stap voor stap handleiding voor het schilderen van een kamer

Het plafond moet altijd als eerste worden geschilderd. Gebruik hiervoor een roller met een frame met dubbele arm.

Stap voor stap handleiding voor het schilderen van een kamer

Het plafond moet altijd als eerste worden geschilderd. Gebruik hiervoor een roller met een frame met dubbele arm. Als je een oppervlak met veel textuur schildert, koop dan wat extra verf. Kasten met ingewikkeld freeswerk hebben ook meer verf nodig.

Verwijder al het schilderstape en verzamel de druppeldoeken. Voor verf op latex- en waterbasis kunt u penselen reinigen met zeepwater, hoewel voor verven op oliebasis terpentine nodig is. U kunt een schilderskwast gebruiken om borstelharen te reinigen en opnieuw in vorm te brengen. Als je rolhoezen opnieuw wilt gebruiken, gebruik dan de gebogen rand van een 5-in-1 gereedschap om de overtollige verf onder stromend water te verwijderen.

De enige plek waar je schilderstape zou aanraden is om het op je plafond te gebruiken wanneer je de muurkleur aan de bovenkant inzaagt. Aangezien de truc om van boven naar beneden te schilderen is, zou kroonlijsten de volgende stop op je lijst moeten zijn. Je hebt meerdere jassen gedaan, maar het is nog geen tijd om te ontspannen. Je verf is gemengd en je roller is klaar, maar zorg ervoor dat je een strategie uitstippelt voordat je aan de slag gaat.

Het gebruik van een donkere tint op de muren en het schilderen van het plafond en de bekleding duurt bijvoorbeeld langer dan alleen het aanbrengen van de muren in een neutrale kleur. Als u niet genoeg verf hebt voor alle verschillende elementen van een ruimte, kunt u uw productiviteit halveren en een proces dat normaal gesproken relatief snel zou moeten zijn, aanzienlijk verlengen. Als u de bekleding aan het schilderen bent, verwijder dan de schilderstape en wacht tot de muren droog zijn voordat u tape op de muren aanbrengt. Dek de vloer stevig af door het doek of laken met schilderstape op het punt te bevestigen waar de muur de bekleding raakt.

Als je eenmaal een halve liter verf hebt gebruikt, vul je dat blikje opnieuw met verf uit een ander blikje en meng je het samen. De volgende stap bij het schilderen van een kamer is het gebruik van schilderstape om uw lijstwerk, ramen en deuren te maskeren. Nadat de lichtere muur droog is, plak je die rand eraf zodat de donkere kleur niet overgaat op je nieuwe verf. Pak een penseel en „knip in verf langs de lijst en de hoeken van boven naar beneden, terwijl je schildergenoot een roller gebruikt om het grootste deel van de muur te bedekken en blijf uit de buurt van die nauwkeurigere plekken.

Met behulp van onze stapsgewijze handleiding kun je nu gemakkelijk leren hoe je een kamer schildert! Volg onze tips om ervoor te zorgen dat je project een succes wordt.

Leave Reply

All fileds with * are required